Skip to main content

Bladruimen, snoeien en snipperen

Als het herfst wordt en de bladeren gaan vallen zijn wij druk met bladruimen, daar waar gewenst. Blad is immers een natuurproduct dat bijdraagt aan het verrijken van de humus in de grond. Toch kan het goed zijn om op sommige plaatsen afgevallen bladeren te verwijderen, bijvoorbeeld waar ze andere planten verstikken of op paden waar ze gladheid veroorzaken.

Ons pronkstuk op het gebied van bladruimen is onze smalle blad-opraapmachine. In combinatie met onze zeer wendbare (knik)smalspoortrekker maakt onze blad-opraapmachine in het najaar heel wat kilometers over de paden op begraafplaatsen. In combinatie met de inzet van onze medewerkers met elektrische bladblazers zijn wij in staat om zo’n 60-100 m³ blad per dag op te ruimen.

Regelmatig en op de juiste tijd snoeien is een vast onderdeel van goed boom- en heesterbeheer. In het eerste kwartaal van het jaar zijn wij vaak op pad met de kettingzaag en de snippermachine. Of het nu gaat om bomen kappen en snoeien waarbij de hoogwerker ingezet moet worden, of heesters snoeien die op moeilijk bereikbare plekken staan – wij beschikken over de juiste kennis en kunde om dit op een verantwoorde manier aan te pakken.

Bladruimen

Bladruimen

Bomen snoeien

Bomen snoeien

Bomen kappen

Bomen kappen

Snipperen

Snipperen